woensdag 27 juli 2016

Kipsalade met aalbessen

KIPSALADE MET AALBESSEN

400 gram kipfilets
zout
peper
2 eetlepels boter
½ bakje aalbessen (100 gram)
½ eetlepel witte basterdsuiker
2 stengels bleekselderij
2 sinaasappels
5 eetlepels kerriesaus
1 eetlepel bakgember
3 eetlepels gepelde amandelen
½ kropsla


Kip inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Kip 5 minuten aan elke kant gaarbakken. Laten afkoelen en in stukjes snijden. In zeef aalbessen afspoelen. Boven kom met vork rissen. Basterdsuiker erover strooien en 10 minuten laten intrekken. Bleekselderij wassen en in smalle repen snijden. 1 Sinaasappel pellen en overdwars in plakjes snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In kom doen: kip, aalbessen, bleekselderij, plakjes sinaasappel en sinaasappelsap (1 eetlepel achterhouden). Door elkaar scheppen. In kommetje doen: 1 eetlepel sinaasappelsap, kerriesaus en gember. Tot sausje roeren. Amandelen grof hakken. Sla wassen en uitslaan.
Slaschaal bekleden met sla. Kipsalade nogmaals omscheppen en overdoen in slaschaal. Kerriesausje erover schenken. Garneren met amandelen.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p. kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 2 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1981