woensdag 27 juli 2016

Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta

BLADERDEEGFLAPJES GEVULD MET KRABSTICKS EN FETA

1 klein preitje
2 eieren
250 gram krabsticks
50 gram feta
1 pakje diepvriesbladerdeeg (10 lapjes van 10 x 10 centimeter)
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunne ringetjes. Klop de eieren los. Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes. Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten. Maak de vulling: roer de feta, krabvezels en peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.
Leg in het midden van elk deeglapje een klein bergje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water. Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van een vork de randen nog eens aan. Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei. Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat. Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin. Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.

10 personen

voedingswaarde : 332 kcal p.p.
bereidingstijd / oventijd : 25 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht of borrelhapje

bron :Boodschappen juli / augustus 2002