woensdag 27 juli 2016

Spaghettisalade met kip

SPAGHETTISALADE MET KIP

Echt iets voor een warme dag, deze smeuïge salade met knapperige worteltjes en zoetzure augurk. Het sausje met olijfolie, knoflook en cayennepeper geeft er iets pittigs aan.

3 stengels bleekselderij
200 gram worteltjes
300 gram kipfilet
zout
200 gram (groene) spaghetti
1 kruidenbouillontablet
4 augurken
3 eetlepels augurkennat
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kerriesaus (fles)
½ theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook
½ bakje tuinkers


Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. Worteltjes schrappen en wassen. In dunne reepjes van 3 centimeter snijden. Kip in stukjes snijden. In pan met ruim water en zout, spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet laten uitlekken. In andere pan ½ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde bouillon bleekselderij en wortel 3 minuten koken. In zeef onder koud water afspoelen. Augurken in plakjes snijden. In kommetje doen: augurkennat, olie, kerriesaus, cayennepeper en zout. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In kom doen: wortel en augurk. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Tuinkers erboven van bakje knippen.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip juli 1988