vrijdag 20 maart 2015

Korianderlikeur (Noord-Nederland)

KORIANDERLIKEUR

15 gram korianderzaad
5 gram pijpkaneel
4 kruidnagelen
5 jeneverbessen
1 liter brandewijn
200 gram kristalsuiker


Korianderzaad, pijpkaneel, kruidnagelen en jeneverbessen in weckfles doen en brandewijn erop schenken. Weckfles 5 weken op donkere koele plek zetten en weckfles in deze periode af en toe omschudden. Na 5 weken suiker in 1 deciliter water onder verwarmen oplossen. Suikersiroop laten afkoelen en in fles bij gekruide brandewijn schenken. Drank door vochtige doek zeven en in schoongemaakte flessen met schroefdop schenken. Likeur minstens 3 maanden laten staan.

20 glaasjes

voedingswaarde : 165 kcal per glas
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Noord-Nederland
gerechtsoort : drank

bron : Tip Culinair maart 1996, Country Kookboek
Een reactie plaatsen