vrijdag 20 maart 2015

Flodders (Zeeland)

FLODDERS

500 gram gedroogde abrikozen
schil van 1 citroen
200 gram kristalsuiker
1 liter brandewijn
½ vanillestokje


Abrikozen wassen. Citroenschil met ½ liter water aan de kook brengen en suiker hierin oplossen. Van vuur af abrikozen toevoegen en afgedekt 24 uur laten weken. Abrikozen met weekvocht in weckfles doen, brandewijn erover schenken en vanillestokje tussen abrikozen steken. Fles goed afgesloten minstens 2 maanden op een donkere koele plek laten staan. Flodders af en toe voorzichtig omroeren. Flodders kunt u ongeveer 1 jaar bewaren.

15 glaasjes

voedingswaarde : 280 kcal per glas
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Zeeland
gerechtsoort : drank

bron : Tip Culinair maart 1996, Country Kookboek

Geen opmerkingen: