vrijdag 20 maart 2015

Gembermarmelade met sinaasappel

GEMBERMARMELADE MET SINAASAPPEL

1 sinaasappel
1 bolletje gember
½ pot oranje marmelade (à 450 gram)
3 eetlepels gemberjam
½ theelepel gemberpoeder


Sinaasappel zo dik schillen dat ook de vliesjes om de partjes mee geschild worden. Partjes tussen de vliesjes uitsnijden en partjes in 3 stukjes snijden. Bolletje gember in flinterdunne plakjes snijden. In een kom marmelade, gemberjam en gemberpoeder door elkaar roeren. Stukjes sinaasappel erdoor mengen en het marmelademengsel in een klein schaaltje scheppen. Garneren met plakjes gember. Tot gebruik afdekken met plasticfolie.
Folie verwijderen en de gembermarmelade op tafel zetten. Lekker met geroosterd wit brood of croissants.

6 personen

voedingswaarde : 40 kcal per portie
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Allerhande maart 1988
Een reactie plaatsen