vrijdag 20 maart 2015

Champagne-sorbet

CHAMPAGNE-SORBET

1 limoen
2 deciliter mineraalwater zonder koolzuur
75 gram suiker
2 deciliter champagne demi-sec
1 takje munt


Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water. Groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Mineraalwater met suiker aan de kook brengen. Al roerend suiker laten oplossen en nog 1 minuut laten doorkoken.
Van vuur af 1 eetlepel limoensap en limoenrasp erdoor roeren. Iets laten afkoelen. Champagne erbij schenken. Overdoen in diepvriesdoos. In diepvries in 6 uur laten bevriezen, elk uur met vork doorroeren.
Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen. Takje munt in 4 toefjes verdelen. Lage sorbetglazen helemaal volscheppen met sorbetijs. Garneren met toefjes munt.

4 personen

voedingswaarde : 115 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 15 / 5 minuten / 6 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande maart 1997
Een reactie plaatsen