ROOSTERKOEKBURGER MET BLAUWSCHIMMELCRÈME
250 gram blauwschimmelkaas
60 gram zachte boter
2 theelepels verse munt
1 theelepel rozemarijn
2 theelepels verse oregano
2 eetlepels zoete witte wijn
100 gram crème fraîche
zout
peper
1 rode ui
2 tomaten
1 handvol rucola
4 struisvogelfilets
vers gemalen zeezout
vers gemalen zwarte peper
4 roosterkoeken
Verbrokkel voor de blauwschimmelcrème de kaas en klop hem romig met de boter. Was alle kruiden, schud ze droog, hak ze fijn en meng ze goed met de wijn en de kaasboter. Schep nu de crème fraîche erdoor en maak op smaak af met zout en peper.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was de rucola en schud de blaadjes droog. Spoel de struisvogelfilets goed af onder koud water. Bak ze nu op een hete grill 5 minuten aan iedere kant aan. Haal ze van de grill en kruid ze met zout en peper.
Snijd de roosterkoeken open. Leg op de onderkant een filet, verdeel er daarna de blauwschimmelcrème, tomaat en ui over. Garneer met rucola en zet de bovenste helft van de koek erbovenop.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten