SPRINGBOK MET ROOIBOS EN SALADE
3 stuks steranijs
geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
1 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels rooibostheeblaadjes
45 gram bruine suiker
1 theelepel gemalen szechuanpeper
1 springbokrug
200 gram gemengde slablaadjes
150 gram cherrytomaten
1 kleine komkommer
100 gram maïskolfjes
250 gram sugarsnaps
1 bosje groene asperges
4 eetlepels groene olijven
1 handvol croutons
zeezout
zwarte peper
BALSAMICODRESSING
50 milliliter balsamicoazijn
150 milliliter olijfolie
1 eetlepel dijonmosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel suiker
vers gemalen zout
vers gemalen peper
Breek de steranijs in stukjes. Doe sinaasappelschil, steranijs, kaneel, rooibostheeblaadjes, bruine suiker en szechuanpeper in een schaaltje en roer dit tot een glad specerijenmengsel.
Wrijf de specerijen op het vlees en laat het een nacht in de koelkast staan. Rook het vlees de volgende dag 10 – 35 minuten in een smoker tot het een rookaroma heeft. Wrijf daarna het kruidenmengsel er af met een schone doek. Snijd het vlees in dunne plakjes.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix ze met een staafmixer.
Was voor de salade de slablaadjes en snijd ze fijn. Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Was de komkommer, snijd hem doormidden en dan in plakjes. Snijd de maïskolfjes in de lengte doormidden en blancheer ze. Was de sugarsnaps en blancheer die ook. Was de groene asperges en verwijder de houtige uiteinden. Snijd ze in stukjes en blancheer die.
Meng alle ingrediënten voor de salade, maak ze op smaak af met zout en peper en verdeel de balsamicodressing erover. Leg de dunne plakken gerookt vlees erop en serveer.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten