maandag 20 oktober 2025

Braaied Snoek (Zuid-Afrika)

BRAAIED SNOEK (GEGRILDE MAKREEL)

100 milliliter witte wijn
100 milliliter olijf- of koolzaadolie
50 milliliter citroensap
1 citroen
1 bosje tijm
olie
5 makrelen van 160 gram per stuk, schoongemaakt en bakklaar
zeezout


Meng voor de wittewijn-bastingsaus de witte wijn, olie en citroensap in een pot met schroefdeksel.
Was de citroen met heet water en snijd hem in dunne plakken. Was de takjes tijm. Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur en vet het rooster royaal in met olie.
Vul de buikholte van de vissen met plakjes citroen en takjes tijm. Snijd het vel meerdere keren schuin in. De hitte kan zich zo gemakkelijker verdelen.
Leg de vissen op het rooster vlak boven de hitte. Bestrijk ze regelmatig met de bastingsaus. Gril de vissen afhankelijk van de grootte 6 – 10 minuten aan iedere kant tot het vel donker en knapperig is. Kruid met zeezout.

5 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde

Geen opmerkingen: