maandag 20 oktober 2025

Capetwaggersteak (Zuid-Afrika)

CARPETWAGGERSTEAK (GEVULDE STRUISVOGELBIEFSTUK)

4 struisvogelbiefstukken à 150 g
8 gerookte oesters (uit blik)
2 eetl. olijfolie
30 g mager rookspek, in blokjes
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
stukje verse gemberwortel, geraspt
1 worteltje, in schijfjes
1 eetl. tomatenpuree
brandy
50 ml vleesbouillon
100 ml slagroom
zout


Snijd de struisvogelbiefstukken aan een kant in zodat er een zakje ontstaat. Doe in elke biefstuk 2 oesters en druk de biefstukken goed dicht.
Verhit de olie uit het blikje met de olijfolie en bak de spekblokjes erin uit. Bak in dit vet de biefstukken aan beide kanten bruin (reken voor medium circa 4 minuten per kant en voor doorbakken circa 7 minuten).
Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm.
Fruit sjalot, knoflook, peper en gemberwortel 5 minuten in het bakvet. Voeg de wortelschijfjes en de tomatenpuree toe en bak tot de tomatenpuree goed gekleurd is.
Blus met een scheutje brandy en voeg de bouillon toe. Laat de saus even koken. Roer de slagroom erdoor en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met zout.

4 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Kookgek op safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop Braakhekke

Geen opmerkingen: