SOEP VAN SCHAAPSKOP MET GEMENGDE GROENTEN
1 schoongemaakte schaapskop
enkele bladeren snijbiet
2 meiknolletjes
1 winterwortel of een aantal kleine worteltjes
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
peterselie
selderij
enkele takjes munt
zout
versgemalen peper
Was de schaapskop goed
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. pel en snipper uien en knoflook.
Doe de schaapskop in een hoge pan, voeg de groenten, ui en knoflook en de helft van de gewassen kruiden toe en giet er zoveel water op dat alles ruim onderstaat.
Breng het geheel aan de kook en schep het zich vormende schuim eraf. Draai het vuur halfhoog en laat de soep zachtjes 2 uur garen.
Haal de kruiden uit de pan. Neem de schaapskop eruit, haal de stukken vlees eraf en snijd ze in stukjes. Snijd de achtergehouden kruiden klein.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer het vlees en de achtergehouden kruiden erdoor.
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : soep
bron : Kookgek op Safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop Braakhekke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten