maandag 20 oktober 2025

Mielies Bhajji (Zuid-Afrika)

MIELIES BHAJJI (MAISSNACK)

1 ui
1 groene chilipeper
5 takjes koriander
250 gram maïskorrels (uit blik)
370 gram tarwemeel
½ theelepel zout
1 ei
2 theelepels bakpoeder
olie om in te frituren


Pel de ui en rasp hem fijn. Doe dit in een doek en pers het vocht eruit. Was daarna de groene chilipeper en de takjes koriander en hak ze fijn.
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een kom en meng goed. Voeg ongeveer 120 milliliter water toe en roer dit tot een gelijkmatig beslag.
Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan. Schep telkens 1 eetlepel van het beslag in de olie en bak dat goudbruin en knapperig.
Serveer ze met chutney of blatjang.

4 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde

Geen opmerkingen: