BLATJANG MET PERZIK EN ABRIKOOS
500 gram gedroogde perziken
250 gram gedroogde abrikozen
400 milliliter azijn
500 gram rode uien
500 gram suiker
3 eetlepels worcestersaus
2 theelepels chilipoeder
1 gedroogde chilipeper
2 theelepels zout
Laat de gedroogde perziken en abrikozen een nacht weken in een beetje azijn. Haal ze er de volgende dag uit en hak ze in een keukenmachine of met een mes in heel kleine stukjes. Pel de uien en hak ook die fijn in de keukenmachine of met een mes.
Doe nu alle ingrediënten in een pan en verhit ze 20 minuten licht. Roer intussen goed zodat de suiker gelijkmatig oplost. Laat dit op een gemiddelde temperatuur 1 uur zachtjes koken. Dek de pan niet af en roer intussen af en toe.
Laat de chutney 10 – 15 minuten afkoelen, schep hem dan in gesteriliseerde potjes en sluit die goed af. Blatjang blijft maximaal 1 jaar goed. Bewaar hem na opening liefst in de koelkast.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten