zondag 19 oktober 2025

Knoffelbrood (Zuid-Afrika)

KNOFFELBROOD (KNOFLOOKBROOD)

1 ciabatta (of baguette)
1 onbespoten citroen
4 teentjes knoflook
1 handvol koriander (of peterselie)
30 gram Parmezaanse kaas (aan een stuk)
100 gram zachte boter)
zout


Snijd het brood van boven af in. Snijd het niet helemaal door maar zo dat je het open kan vouwen. De afstand tussen de plakken moet ongeveer 2 centimeter zijn.
Was de citroen en rasp de schil eraf. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de takjes koriander of peterselie, schud ze droog en hak ze fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Doe nu 1 eetlepel Parmezaanse kaas en de rest van de ingrediënten in de boter en roer alles goed door elkaar.
Smeer de boter tussen de plakken brood. Strooi de rest van de kaas erover en wikkel het brood in aluminiumfolie. Gril het 20 minuten.

4 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde

Geen opmerkingen: