zondag 19 oktober 2025

Bregenzer Felchenfilets (Bregenz, Vorarlberg, Oostenrijk)

BREGENZER FELCHENFILETS (MEERFORELLEN IN CHAMPIGNONSAUS)

8 forelfilets van 100 gram per stuk
2 eetlepels citroensap
witte peper, versgemalen
200 gram champignons
1 kleine ui
½ bosje peterselie
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels boter
4 eetlepels droge witte wijn
zout
125 gram room


Was de forellen, dep ze droog, bedruppel ze met citroensap, strooi er wat peper over en laat ze afgedekt zo’n 10 minuten in de koelkast marineren.
Maak intussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Pel de ui en hak hem fijn. Was de peterselie, schud de blaadjes droog en hak ze fijn. Hak de kappertjes eveneens fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak de ui hierin glazig. Voeg de champignons toe en laat ze op hoog vuur al roerend 5 minuten bakken tot bijna alle vocht verdampt is. Voeg de kappertjes en peterselie toe, schenk er de wijn op, breng aan de kook en neem de pan dan van het vuur.
Bestrooi de visfilets met wat zout en laat ze in 2 eetlepels boter aan iedere kant 2 tot 4 minuten bakken.
Meng de room door de champignonsaus, breng op smaak met zout en peper en verhit de saus tot vlak onder het kookpunt.
Verdeel de gebakken forelfilets over 4 borden en schenk er de saus over. Geef hierbij gekookte aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Bregenz, Vorarlberg, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder

Geen opmerkingen: