DURBAN MASALA (KRUIDENMENGSEL)
1 theelepel cayennepeper
6 theelepels mild chilipoeder
½ theelepel fenegriekpoeder
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel kardemompeulen
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
curryblaadjes (naar smaak)
Doe cayennepeper, chili-, fenegriek-, gember-, kaneel- en kruidnagelpoeder in een geschikt weckpotje of blikje.
Kneus de kardemompeulen met een mes om de zaadjes eruit te halen. Rooster nu kardemom-, koriander- en komijnzaad licht in een droge koekenpan tot ze aromatisch geuren.
Maal ze na het roosteren in een vijzel tot een fijn poeder. Als ze minder fijn zijn dan de andere gemalen specerijen is dat niet erg – ze geven je kruidenmengsel textuur en karakter.
Als je wil kan je naar smaak ook verse of gedroogde curryblaadjes toevoegen.
Doe de gemalen specerijen nu bij de andere in het weckpotje en schud alles even goed door elkaar. Bewaar het potje op een droge en koele plek.
16 personen
gebied : Durban, KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika
gerechtsoort : specerijenmengsel
bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia-Ströde
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten