zondag 19 oktober 2025

Zwiebelrostbraten (Wenen, Oostenrijk)

ZWIEBELROSTBRATEN (RUNDERSCHNITZEL MET UIRINGEN)

2 middelgrote uien
2 eetlepels bloem
4 plakken Rostbraten (runderschnitzel van de hoge rib), per stuk 180 gram
zout
zwarte peper, versgemalen
2 eetlepels olie
3 eetlepels boter
1/8 liter runderbouillon


Pel de uien en snij ze in gelijkmatige ringen. Schep de bloem op een plat bord.
Spoel de Rostbratenplakken koud af, dep ze droog, druk ze met de hand plat en snij de vetrandjes hier en daar in. Bestrooi de plakken vlees aan beide kanten met zout en peper en haal ze met één kant door de bloem. Verhit de olie in een grote pan. Leg de plakken vlees eerst met de door de bloem gehaalde kant in de hete olie en bak ze dan op matig vuur 4 minuten aan iedere zijde. Het vlees dient van binnen nog iets rose te zijn.
Verhit in de tussentijd 2 eetlepels boter in een andere pan en bak de uiringen hierin goudgeel en krokant. Giet de boter af (wordt niet meer gebruikt), strooi wat zout over de uiringen en houd ze warm. Schik de plakken gebakken vlees op een voorverwarmde schaal en houd ze eveneens warm.
Roer de aanbaksels in de pan met wat bouillon los, voeg 1 eetlepel boter toe en schenk de saus over de plakken Rostbraten. Verdeel de uiringen over de plakken vlees.

4 personen

voedingswaarde : 550 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder

Geen opmerkingen: