WURZELKARPFEN MIT KREN (KARPERFILET MET MIERIKSWORTEL)
½ liter droge witte wijn
1 eetlepel appelazijn
5 zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
zout
1 middelgrote ui
600 gram gemengde wortelen, selderij en wortelpeterselie
4 karperfilets, 200 gram per stuk
2 eetlepels versgeraspte mierikswortel
Breng de wijn met de azijn en 1 liter water aan de kook. Voeg de peper, laurierblaadjes en 1 eetlepel zout toe. Pel de ui, verdeel hem in grove stukken en voeg deze bij de inhoud van de pan. Maak 300 gram van de groenten schoon, was ze, snij ze grof en voeg ze eveneens toe. Laat de bouillon 20 minuten op laag vuur zachtjes borrelen.
Maak de rest van de groenten schoon, was ze en snij ze in luciferdikke reepjes. Kook de groentereepjes in een beetje water met zout in 3 minuten beetgaar.
Doe de karperfilets over in de bouillon en laat ze in 15 minuten op laag vuur gaar worden.
Neem de gare filets uit de bouillon en leg ze op voorverwarmde borden. Schep er de groentereepjes op. Bestrooi de filets met wat mierikswortel en dien op.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Stiermarken, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten