PROVENÇAALSE SALADE
4 eieren
375 gram panklare krieltjes
zout
250 gram haricots verts
12 zwarte olijven zonder pit
1 blikje ansjovisfilets (46 gram)
15 gram verse peterselie
1 sjalotje
5 eetlepels olie
1½ eetlepel rode-wijnazijn
peper
Eieren in 10 minuten hard koken. Eieren afspoelen onder koud water en pellen. Krieltjes in water met weinig zout 3 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Haricots verts schoonmaken en wassen en in 3 minuten beetgaar koken. Haricots verts afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Olijven halveren. Ansjovisfilets op keukenpapier laten uitlekken. Peterselie fijnhakken. Sjalotje pellen en snipperen.
Olie, azijn en sjalot in kom mengen en op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes en haricots verts door dressing scheppen. Peterselie en olijven erdoor scheppen. Eieren in partjes snijden en met ansjovisfilets over salade verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten