LAUWWARME SALADE VAN TAUGÉ MET GEMBERDRESSING
375 gram taugé
3 bosuitjes
1 centimeter verse gemberwortel
3 eetlepels (zonnebloem)olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gembernat (uit potje gember)
1 eetlepel sesamzaadjes
Taugé afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukjes van 1 centimeter snijden. Gemberwortel schillen en fijnhakken. In wok beide soorten olie verhitten en bosui en gember 30 seconden al omscheppend bakken. Taugé toevoegen en 30 seconden meebakken. Citroensap en gembernat erbij schenken en nogmaals 1 minuut al omscheppend bakken. Taugé en bosui over vier bordjes verdelen en bestrooien met sesamzaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten