zaterdag 20 september 2025

Lauwwarme salade van taugé met gemberdressing

LAUWWARME SALADE VAN TAUGÉ MET GEMBERDRESSING

375 gram taugé
3 bosuitjes
1 centimeter verse gemberwortel
3 eetlepels (zonnebloem)olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gembernat (uit potje gember)
1 eetlepel sesamzaadjes


Taugé afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukjes van 1 centimeter snijden. Gemberwortel schillen en fijnhakken. In wok beide soorten olie verhitten en bosui en gember 30 seconden al omscheppend bakken. Taugé toevoegen en 30 seconden meebakken. Citroensap en gembernat erbij schenken en nogmaals 1 minuut al omscheppend bakken. Taugé en bosui over vier bordjes verdelen en bestrooien met sesamzaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: