KNOFLOOKSAUS
Deze saus past goed bij geblancheerde of geroosterde en afgekoelde groente, maar is ook lekker als vulling van bijvoorbeeld cherrytomaten.
3 sneetjes oud witbrood
45 gram amandelschaafsel
2 teentjes knoflook
2 eetlepels appelcider- of witte-wijnazijn
10 eetlepels olie
½ theelepel zout
Korstjes van brood snijden en brood 5 minuten in water weken. Intussen in keukenmachine amandelschaafsel grof malen. Uit kom nemen. Knoflook pellen. Brood uitknijpen en met knoflook en azijn in keukenmachine tot gladde puree draaien. Eerst druppelsgewijs en vervolgens in dun straaltje olie al draaiend erbij schenken. Gemalen amandelen en zout erdoor mengen.
4 personen
gerechtsoort : saus
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten