GEGRILD-FRUITSALADE MET GORGONZOLA EN WALNOTEN
1 cantaloupe-meloen
4 perziken
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel dijonmosterd à l’ancienne
1 eetlepel honing
½ sjalot
7½ gram tijm
30 gram ongebrande walnoten
100 gram gorgonzola piccante 50+
40 gram rucola
Steek de barbecue aan. Schil de meloen en snijd in dunne parten. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Schep het fruit om met 2 eetlepels olie en gril 4 minuten tot er grillstrepen op zitten. Keer halverwege om.
Rasp ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, de rest van de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de halve sjalot in flinterdunne repen. Ris de blaadjes tijm van 2/3 van de takjes en snijd fijn. Hak de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola.
Schep het gegrilde fruit om met de dressing, sjalot, tijmblaadjes, de helft van de walnoten en de helft van de gorgonzola. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola en de fruitsalade over een schaal en bestrooi met de rest van de walnoten en de rest van de gorgonzola.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande 19 mei – 29 juni 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten