GEKOOKTE BLAUWE KRABBEN MET SAUS VAN GEMBER EN LENTE-UITJES
2¼ liter water
12 peperkorrels
1 eetlepel grof zeezout
2 laurierblaadjes
12 levende blauwe krabben
SAUS
10 centimeter verse gemberwortel
4 gehakte lente-uitjes
2¼ deciliter olie
zout
peper
Breng in een heel grote pan 2¼ liter water aan de kook. Doe er 12 peperkorrels in, 1 eetlepel grof zeezout en 2 laurierblaadjes. Laat die vijf minuten meekoken. Doe 12 levende blauwe krabben in de pan en kook ze 8 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Schil een stuk van 10 centimeter verse gemberwortel en snijd het in kleine stukjes. Doe ze in een foodprocessor met 4 gehakte lente-uitjes, 2 ¼ deciliter olie en zout en peper. Laat de machine draaien tot je een puree hebt. Doe de puree in een kom en serveer hem als dipsaus bij de krabben.
4 personen
land : Egypte
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Abrikozen langs de Nijl : Culinaire herinneringen aan Egypte / Colette Rossant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten