woensdag 24 september 2025

Salsit Khall bi-l-Toon (Egypte)

SALSIT KHALL BI-L-TOON (KNOFLOOKDRESSING)

Deze zeer zure dressing wordt in Egypte gebruikt voor (blad)groenten. Ik heb hem wat zachter gemaakt door de gedistilleerde azijn die er van oudsher voor gebruikt wordt te vervangen door appelazijn. De dressing is makkelik te maken en geeft de gerechten waar u hem bij serveert een fikse oppepper. Uw gasten moeten wel liefhebbers zijn van de ‘stinkende roos’.

10 - 15 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 eetlepel appelazijn


Maal de knoflook samen met het zout tot een gladde massa; doe dit met vijzel en stamper of in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de azijn toe en roer alles tot een romige massa.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : saus

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: