SALSIT KHALL BI-L-TOON (KNOFLOOKDRESSING)
Deze zeer zure dressing wordt in Egypte gebruikt voor (blad)groenten. Ik heb hem wat zachter gemaakt door de gedistilleerde azijn die er van oudsher voor gebruikt wordt te vervangen door appelazijn. De dressing is makkelik te maken en geeft de gerechten waar u hem bij serveert een fikse oppepper. Uw gasten moeten wel liefhebbers zijn van de ‘stinkende roos’.
10 - 15 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 eetlepel appelazijn
Maal de knoflook samen met het zout tot een gladde massa; doe dit met vijzel en stamper of in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de azijn toe en roer alles tot een romige massa.
4 personen
land : Egypte
gerechtsoort : saus
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten