NUOC MAM CHAM (TRADITIONELE VISSAUSDRESSING/DIPSAUS)
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode chilipeper, met zaadlijsten, fijngesneden
1 groene chilipeper, met zaadlijsten, fijngesneden
rasp en sap van 1 citroen
rasp en sap van 1 limoen
50 milliliter appelazijn of rijstazijn
50 milliliter vissaus
75 gram rietsuiker
Doe alle ingrediënten met 300 milliliter water in een gesteriliseerde weckpot met een inhoud van 700 milliliter. Meng of schud tot de suiker is opgelost.
Proef of de dressing zoetzuur, lichtpittig, zout en fris van smaak is. Je kunt de dressing aanpassen door meer chilipeper, appel- of rijstazijn, vissaus of rietsuiker toe te voegen. Voeg als de dressing te sterk naar vissaus ruikt meer water toe. In de koelkast blijft de dressing tot 3 weken goed.
Voor 600 milliliter
voedingswaarde : 84 kcal per 100 milliliter
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : Mai Nguyen, in Delicious. maart 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten