PARELCOUSCOUS MET SINAASAPPEL, PISTACHE EN VEEL PETERSELIE
150 gram parelcouscous
sap en rasp van 1 sinaasappel
2 sinaasappels, partjes tussen de vliesjes uitgesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
30 gram pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
½ rode ui, in dunne halve ringen
½ komkommer, in mini-blokjes
30 gram platte peterselie, fijngesneden
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder lauw stromend water. Laat goed uitlekken.
Meng intussen het sinaasappelsap en de -rasp, de komijn, honing en olijfolie in een kom tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de lauwwarme parelcouscous met de sinaasappelpartjes, pistachenoten, rode ui, komkommer en peterselie door de dressing. serveer op kamertemperatuur.
2 personen
voedingswaarde : 582 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten