SALADE MET GELE BIET EN KAPPERTJESVINAIGRETTE
4 middelgrote gele bieten, geschild en in partjes
6 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing
2 eetlepels kappertjes
1 grote kropsla, blaadjes losgehaald
200 gram babyslamelange (met mosterdblad)
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de partjes biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Rooster in 35 – 40 minuten gaar en licht gekaramelliseerd. Laat afkoelen.
Klop intussen voor de vinaigrette de resterende olijfolie met de azijn, mosterd, honing, peper en zout tot een gladde dressing. Schep 1 eetlepel van de dressing door de bietjes. meng de kappertjes door de rest van de dressing.
Doe beide slasoorten, de geroosterde biet en tomaat in een grote schaal. Besprenkel vlak voor het serveren met de kappertjesvinaigrette en schep losjes om.
8 personen
voedingswaarde : 115 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 40 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten