zaterdag 20 september 2025

Salade van spinazie met peer en roquefort

SALADE VAN SPINAZIE MET PEER EN ROQUEFORT

150 gram verse spinazie
1 handpeer
100 gram roquefort
4 eetlepels (zonnebloem)olie
1½ eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
75 gram pecannoten


Spinazieblaadjes wassen en laten uitlekken. Steeltjes verwijderen. Peer wassen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Peer in flinterdunne plakjes snijden. Roquefort met vork verkruimelen. In kom olie en azijn tot dressing kloppen en op smaak brengen met zout en peper. Spinazie erdoor scheppen. Roquefort, peer en pecannoten over spinazie verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : voor- of bijgerecht

bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: