SALADE VAN TOMATEN MET AVOCADOSALSA
6 trostomaten
1 bosuitje
2 theelepels jalapeñopeperreepjes
½ groene paprika
½ citroen
4 takjes koriander
1 rijpe avocado
2 eetlepels (zonnebloem)olie
zout
peper
Tomaten wassen en in plakken snijden. Bosuitje schoonmaken en in smalle ringetjes snijden. Jalapeñopepers fijnhakken. Paprika wassen, schoonmaken en fijnhakken. Citroen uitpersen. 3 Takjes koriander fijnhakken. Van laatste takje blaadjes plukken voor garnering. Avocado halveren, pit verwijderen en schillen. Avocado in blokjes snijden en direct mengen met helft van citroensap. Rest van citroensap mengen met olie en op smaak brengen met zout en peper. Bosui, jalapeñopeper, paprika, koriander en avocado door dressing scheppen. Tomaten op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Avocadosalsa erover verdelen en garneren met korianderblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten