zaterdag 20 september 2025

Salade van frisée met gegrilde geitenkaas

SALADE VAN FRISÉE MET GEGRILDE GEITENKAAS

2 eetlepels (olijf)olie
½ eetlepel witte-wijnazijn
1 theelepel vloeibare honing
1 theelepel grove (Zaanse) mosterd
zout
peper
3 sneetjes witbrood
1 Bettine Blanc (120 gram)
200 gram friséesla


Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje olie, azijn, honing en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster sneetjes brood roosteren. Met uitsteekvormpje van 4 centimeter doorsnee uit elk sneetje 2 rondjes drukken. Kaas in 6 plakjes verdelen. Kaas op rondjes brood leggen en op bakplaat leggen. Sla over twee borden verdelen. Dressing nogmaals doorroeren en erover sprenkelen. Bakplaat 10 centimeter onder hete grill schuiven en kaas in 1 à 2 minuten lichtbruin laten worden. Met spatel van bakplaat nemen en op salade leggen.

2 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: