SALADE VAN FRISÉE MET GEGRILDE GEITENKAAS
2 eetlepels (olijf)olie
½ eetlepel witte-wijnazijn
1 theelepel vloeibare honing
1 theelepel grove (Zaanse) mosterd
zout
peper
3 sneetjes witbrood
1 Bettine Blanc (120 gram)
200 gram friséesla
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje olie, azijn, honing en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster sneetjes brood roosteren. Met uitsteekvormpje van 4 centimeter doorsnee uit elk sneetje 2 rondjes drukken. Kaas in 6 plakjes verdelen. Kaas op rondjes brood leggen en op bakplaat leggen. Sla over twee borden verdelen. Dressing nogmaals doorroeren en erover sprenkelen. Bakplaat 10 centimeter onder hete grill schuiven en kaas in 1 à 2 minuten lichtbruin laten worden. Met spatel van bakplaat nemen en op salade leggen.
2 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
zaterdag 20 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten