OOSTERSE KOOLSALADE MET SESAM-SOJADRESSING
125 gram taugé
2 bosuitjes
300 gram panklare groene kool
1½ eetlepel sesamolie
1½ eetlepel (zonnebloem)olie
3 eetlepels sojasaus
2 theelepels vloeibare honing
3 druppels tabasco
1 volle eetlepel sesamzaadjes
In pan water aan de kook brengen en taugé 45 seconden koken. Taugé afgieten, afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In grote kom beide oliesoorten met sojasaus, honing en tabasco tot dressing kloppen. Kool, bosui en taugé door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen en bestrooien met sesamzaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten