SALADE VAN TOMATEN EN MOZZARELLA MET RUCOLAPESTO
½ teentje knoflook
30 gram rucola
30 gram verse peterselie
20 gram pijnboompitten
2 à 3 eetlepels (olijf)olie
½ theelepel balsamicoazijn
mespunt (zee)zout
(versgemalen) zwarte peper
5 trostomaten
250 gram mozzarella (2 bollen)
Knoflook pellen. Rucola, peterselie, pijnboompitten, olie, azijn en knoflook met staafmixer tot pesto pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten wassen en in plakken snijden. Mozzarella in dunne plakken snijden.
Afwisselend vier plakken tomaat en vier plakken mozzarella dakpansgewijs op vier bordjes leggen. Rucolapesto in midden scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
zaterdag 20 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten