zaterdag 20 september 2025

Garnalentaartje met tomatendressing

GARNALENTAARTJE MET TOMATENDRESSING

1 vleestomaat
2 eetlepels (maïskiem)olie
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 takjes kervel
1 takje peterselie
12 sprietjes bieslook
zout
(versgemalen) peper
250 gram roze garnalen


In steelpan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaat halveren en zaadjes verwijderen. Tomaat in kleine blokjes snijden. Tomaat boven kom door zeef wrijven. Tomatensap, olie en azijn tot dressing kloppen. Kervel, peterselie en 4 sprietjes bieslook erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van bieslook halveren.
Dressing door garnalen scheppen. Op bord uitsteekvormpje van 8 centimeter doorsneden zetten. helft van garnalensalade in vormpje scheppen en met bolle kant van eetlepel gladstrijken. Andere bordje op zelfde manier maken. Garneren met sprietjes basilicum.

2 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: