GARNALENTAARTJE MET TOMATENDRESSING
1 vleestomaat
2 eetlepels (maïskiem)olie
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 takjes kervel
1 takje peterselie
12 sprietjes bieslook
zout
(versgemalen) peper
250 gram roze garnalen
In steelpan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaat halveren en zaadjes verwijderen. Tomaat in kleine blokjes snijden. Tomaat boven kom door zeef wrijven. Tomatensap, olie en azijn tot dressing kloppen. Kervel, peterselie en 4 sprietjes bieslook erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van bieslook halveren.
Dressing door garnalen scheppen. Op bord uitsteekvormpje van 8 centimeter doorsneden zetten. helft van garnalensalade in vormpje scheppen en met bolle kant van eetlepel gladstrijken. Andere bordje op zelfde manier maken. Garneren met sprietjes basilicum.
2 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten