PANZANELLA (ITALIAANSE BROODSALADE)
1 ciabatta
2 trostomaten
½ komkommer
1 rode ui
2 teentjes knoflook
30 gram verse peterselie
15 gram verse basilicum
1 deciliter (olijf)olie
2 theelepels witte-wijnazijn
zout
(versgemalen) peper
1 eetlepel kappertjes
Oven voorverwarmen op 200°C. Ciabatta in blokjes snijden en over bakplaat verspreiden. Brood in midden van oven in 15 minuten knapperig bakken. Intussen tomaat wassen en in blokjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Peterselie boven brood fijnknippen. Basilicumblaadjes van takjes afhalen en in stukjes scheuren.
Olie en azijn mengen. Brood, tomaat, komkommer, kappertjes en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten