KLEURIGE SALADE VAN GROENTEN MET SHOARMABROOD
1 rode ui
2 vleestomaten
1 kleine komkommer
1 groene paprika
1 gele paprika
½ bosje radijs
1 rode peper
30 gram verse peterselie
1 volle eetlepel kappertjes
2½ eetlepel (sherry)azijn
6 eetlepels (olijf)olie
zout
(versgemalen) peper
2 shoarmabroodjes
paprikapoeder
12 zwarte olijven zonder pit
Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten, komkommer, paprika’s en radijs wassen, schoonmaken en in heel kleine blokjes snijden. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Peterselie fijnknippen. In kom ui, tomaat, komkommer, paprika, radijs, peper, peterselie en kappertjes door elkaar scheppen. (Eventueel afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.) In kommetje azijn, 4 eetlepels olie, zout en peper tot dressing roeren.
Shoarmabroodjes opensnijden en halveren. Dun bestrijken met olie en bestrooien met paprikapoeder. Brood in driehoekjes snijden. In koekenpan rest van olie verhitten en brooddriehoekjes op halfhoog vuur al omscheppend in 3 minuten lichtbruin en krokant bakken. Dressing door salade scheppen. Olijven en brood erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten