TABBOULEH
200 gram bulghur
3 bosuitjes
1 rode peper
60 gram verse peterselie
30 gram verse munt
2 citroenen
4 eetlepels (olijf)olie
peper
zout
1 vleestomaat
1 komkommer
14 zwarte olijven zonder pit
Bulghur afspoelen met koud water en 30 minuten weken in ruim water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper halveren, met punt van mes zaadjes verwijderen en peper in fijne reepjes snijden. Peterselie en munt fijnhakken. Citroenen uitpersen. Bulghur afgieten en alle vocht eruit drukken. Bulghur in kom mengen met citroensap, olie, kruiden, rode peper, bosui, peper en zout. Bulghur afgedekt 1 uur in koelkast zetten.
Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en tomaat in blokjes snijden. Komkommer wassen, in lengte in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Komkommer in blokjes snijden. Tomaat en komkommer aan bulghur toevoegen en garneren met olijven.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 100 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten