TOSCAANSE SALADE
1 courgette
2 vleestomaten
1 rode ui
15 gram verse Italiaanse-kruidenmix
7 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels rode-wijnazijn
zout
(versgemalen) peper
20 zwarte olijven zonder pit
1 blikje ansjovisfilets (46 gram)
1 teentje knoflook
1 ciabatta
100 gram slamelange
2 eetlepels pijnboompitten
Courgette wassen en in dunne plakken snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Italiaanse kruiden wassen, van takjes nemen en fijnsnijden. In kom 6 eetlepels olie, azijn en kruiden tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kom courgette, tomaat, ui, olijven en dressing door elkaar scheppen. Salade 20 minuten laten staan.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In keukenmachine ansjovis met eigen olie, knoflook en 1 eetlepel olie pureren. Ciabatta in plakken snijden en aan 1 zijde bestrijken met ansjovispuree. Plakjes brood op rooster 10 centimeter onder hete grill 2 minuten roosteren. Sla over vier bordjes verdelen. Hierop courgette-tomatensla scheppen. Pijnboompitten erover strooien en gegrilde plakken ciabatta erbij serveren.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
vrijdag 19 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten