TORENTJES VAN GEGRILDE ZOMERGROENTEN
1 aubergine
1 courgette
2 gele paprika’s
15 gram verse Italiaanse-kruidenmix
2 teentjes knoflook
5 eetlepels (olijf)olie
zout
(versgemalen) peper
50 gram pepita’s
2 vleestomaten
150 gram Chèvre de Bellay (verse geitenkaas)
2 eetlepels balsamicoazijn
3 volle eetlepels groene of rode pesto
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Aubergine en courgette wassen en elk in 12 dikke plakken snijden. Paprika’s wassen, halveren en schoonmaken. Paprikahelften op rooster 10 centimeter onder hete grill 7 minuten grillen tot schil donker wordt. Uit oven nemen en laten afkoelen. Intussen kruiden wassen, drogen en grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. 2 Eetlepels olie mengen met kruiden, helft van knoflook, zout en peper. Plakjes aubergine en courgette dik bestrijken met kruidenolie en 10 centimeter onder hete grill 6 minuten grillen, halverwege keren. Aubergine en courgette laten afkoelen. Met scherp mesje schil van paprika’s trekken en paprika’s in dunne reepjes snijden. In droge koekenpan pepita’s lichtbruin roosteren.
Tomaten wassen en aan onder- en bovenkant dun plakje afsnijden. Tomaten elk in 6 plakken snijden. Bestrooien met wat zout en peper en even laten uitlekken op keukenpapier. Geitenkaas met warm mes in 12 gelijke plakjes snijden en bestrooien met peper. In kommetje azijn, rest van olie en knoflook tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op zes borden elk 2 torentjes maken van: plak courgette, 1 theelepel pepita’s, plak tomaat, plakje geitenkaas, 1½ theelepel pesto, reepjes paprika, plak aubergine, 1½ theelepel pesto en 1 reepje paprika. Dressing eromheen sprenkelen.
6 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
vrijdag 19 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten