vrijdag 24 december 2021

Tagine maa Lfoul oe Matischa (Marokko)

TAGINE MAA LFOUL OE MATISCHA (TAGINE MET SPERZIEBONEN EN TOMAAT)

1 kilogram rund- of schapenvlees
2 eetlepels olie
2 theelepels mild paprikapoeder
1 mespuntje saffraanpoeder
½ theelepel gemberpoeder
700 gram tomaten
700 gram sperziebonen
het sap van 1 citroen
zout


Het vlees in stukken snijden. In een tajine de olie verhitten en het vlees er kort in aanbakken. Paprika-, saffraan- en gemberpoeder vermengen en wat zout eraan toevoegen. De helft van het kruidenmengsel over het vlees strooien. De tomaten ontvellen, de kern eruit halen en in stukken gesneden op het vlees leggen. De rest van het kruidenmengsel erover strooien, de tajine sluiten en het gerecht 10 minuten laten smoren.
De bonen schoonmaken, afhalen en in 4 centimeter lange stukken snijden. Over de tomaten in de tajine verdelen en met wat zout bestrooien. Driekwart liter water toevoegen en het geheel laten stoven tot het vlees zacht is. Zo nodig wat extra water toevoegen.
Het citroensap over de bonen sprenkelen en de saus in laten koken tot ze licht gebonden is. Warm serveren.

6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: