HAAS
In Marokko wordt over het algemeen alleen haas gegeten door de boeren in de tijd van de tarweoogst (augustus/september). De boeren maken zelf jacht op de hazen. In winkels worden praktisch geen hazen verkocht. De haas wordt na het slachten van binnen en buiten licht ingesmeerd met azijn en minstens 24 uur opgehangen. Hierdoor verdwijnt de wildgeur.
1 haas
zout
peper
1 teentje knoflook (geperst)
gehakte peterselie
1 fijngehakte ui
1 glas olijfolie
2 glazen water
De haas schoonmaken, in stukken snijden en inwrijven met zout, peper en knoflook. Daarna braden met de fijngehakte ui en peterselie. Zorgen dat deze niet verbranden. Het water toevoegen en in 20 minuten met deksel op tajin gaar laten worden.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Marokkaanse keuken bij U thuis / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten