vrijdag 24 december 2021

Lqnia Maa Zbib (Marokko)

LQNIA MAA ZBIB (HAAS MET ROZIJNEN)

1 haas
100 gram boter
4 uien
¼ theelepel saffraanpoeder
500 gram rozijnen
150 gram honing
1 theelepel kaneel
100 gram gevliesde amandelen
olie
zout


De haas in stukken verdelen. In een pan de boter laten smelten en de stukken haas hierin kort aanbraden. De uien snipperen en kort meebakken. Saffraan toevoegen en zout naar smaak gebruiken. Afblussen met een liter water en drie kwartier laten stoven. Het vlees regelmatig omdraaien en zo nodig nog wat water toevoegen.
Als het vlees gaar is, de rozijnen toevoegen en het geheel nog 20 minuten verder laten stoven. De honing en de kaneel erbij doen en nog 5 minuten mee laten koken.
De amandelen in een koekenpan met wat olie lichtbruin roosteren. Voor het serveren het vlees op een schaal leggen en de rozijnensaus erover gieten. Als laatste de amandelen erover strooien.

6 - 8 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: