vrijdag 24 december 2021

Tajine van konijn, raap en wortel (Marrakesh, Marokko)

TAJINE VAN KONIJN, RAAP EN WORTEL

750 gram konijn, in 6 stukken (bij de gewrichten doorgesneden)
1 theelepel fijngemalen gember
1 theelepel saffraandraadjes
1 theelepel fijngemalen koriander
1 kaneelstokje
½ eetlepel verse rozemarijnblaadjes
1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
4 eetlepels extra vergine olijfolie
4 kleine uien, geschild en in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, in plakjes
12 kleine hele wortels, geschild
12 kleine rapen, schoongemaakt
2 pruimtomaten, in plakjes
3 eetlepels tomatenpuree
koud water
couscous of knapperig brood, voor erbij


Doe de stukken konijn in een grote kom. Voeg de gember, saffraan, koriander, kaneel, rozemarijn, peterselie en de helft van de olijfolie toe en wrijf de stukken konijn daar goed mee in. Dek af met vershoudfolie en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.
Haal het konijn dan uit de koelkast. Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Voeg de stukken konijn toe, bewaar de achtergebleven marinade en bak de stukken in 5 minuten bruin. Leg ze vervolgens op een bord.
Doe de uien, knoflook, wortels, rapen, tomaten, tomatenpuree en de overgebleven marinade in de stoofpan en sauteer 5 minuten.
Doe dan de stukken konijn weer in de stoofpan en voeg voldoende water toe zodat ze net onderstaan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 1½ uur zachtjes doorkoken tot het vlees en de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
Serveer met couscous of knapperig brood.

4 personen

gebied : Marrakesh, Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Een maand in Marrakesh : Gerechten uit het hart van Marokko / Andy Harris

Geen opmerkingen: