LSAN DIAL BEGRI MAA DUAZ HMER (RUNDERTONG IN RODE SAUS)
1 kilogram rundertong
100 gram boter
4 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel mild paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
2 eetlepels azijn
zout
De tong in zeer heet, maar niet kokend water een kwartier pocheren. Eruit nemen, ontvellen en in blokjes van 2 centimeter snijden.
In een pan de boter smelten en de blokjes tong hierin licht aanbakken. De knoflook fijnhakken en kort meebakken. Afblussen met een liter water. Korianderpoeder, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout naar smaak toevoegen. Gaar laten worden in 1 - 1½ uur, tot de blokjes tong zacht aanvoelen. Als laatste de azijn toevoegen.
De saus in laten koken. Warm serveren.
Variant: in plaats van de knoflookteentjes kunnen ook 2 gehakte uien worden gebruikt.
6 personen
land : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten