vrijdag 24 december 2021

R'ghaifs met lamsvlees (Marokko)

R'GHAIFS MET LAMSVLEES

150 gram lamsgehakt
2 uien, fijngehakt
1 volle theelepel paprikapoeder
1 volle theelepel puree van hete pepers
1 eetlepel komijnpoeder
1 bos gladde peterselie, fijngehakt
1 bos koriander, fijngehakt
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper

DEEG
700 gram gezeefde bloem
1 volle theelepel bakkersgist
½ theeglas olijfolie
1 volle theelepel zout
1 liter lauw water


Maak eerst het deeg. Doe de blom in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en doe geleidelijk aan de bakkergist erbij die u van tevoren met het lauwe water en het zout hebt gemengd. Kneed net zolang totdat u een soepel en elastisch deeg hebt. Bestrijk het deeg met olijfolie en vorm balletjes met een doorsnede van 3 - 4 centimeter. Zet de balletjes weg.
Doe het gehakte vlees, de uien, de puree van hete pepers, het paprika- en komijnpoeder, de peterselie, de koriander, het zout en de peper in een kookpan en laat dit 15 minuten fruiten. Zet deze vulling weg.
Bestrijk uw handpalmen met olie en rol de deegballetjes zo uit dat u vierkantjes krijgt van ongeveer 15 x 15 centimeter. Leg in het midden van ieder vierkantje een eetlepel vulling. Vouw de randen van het deeg naar binnen toe en maak de vierkantjes goed plat.
Leg alle r’ghaifs op een ingevette bakplaat en zet die in een voorverwarmde oven op 120°C. Bak de r’ghaifs 30 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is. Serveer de r’ghaifs warm.

6 - 8 personen

land : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

Geen opmerkingen: