LQNIA MAA LHOAM (GEKRUIDE HAAS)
1 haas
1½ deciliter olie
3 uien
8 teentjes knoflook
½ bosje peterselie
½ bosje koriander
1 theelepel rozenblaadjes
¼ theelepel nootmuskaat
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel peper
½ theelepel komijn
zout
De haas in stukken verdelen en deze in de olie kort aanbakken. De uien snipperen en met e geperste knoflook aan het vlees toevoegen en kort meebakken. Peterselie en koriander fijnhakken en samen met de overige specerijen en de rozenblaadjes aan het gerecht toevoegen. Een liter water en zout naar smaak erbij doen, alles aan de kook brengen en in ongeveer een uur gaar laten stoven. Zo nodig wat water toevoegen.
Het gerecht serveren door de stukken haas op een serveerschaal over te doen en de saus eroverheen te gieten.
Variant: de haas kan ook vervangen worden door 2 konijnen.
6 - 8 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten