vrijdag 24 december 2021

Gestoofd konijn met pruimen (Marokko)

GESTOOFD KONIJN MET PRUIMEN

3 uien
2 tomaten
½ bosje koriander
olijf- en/of zonnebloemolie
1 konijn (in stukken, zonder kop)
peper
zout
2 eetlepels ras el hanout
100 gram gedroogde ontpitte pruimen


Pel de uien en rasp ze grof. Halveer de tomaten en rasp ze grof, verwijder de vellen. Snijd de koriander fijn. Verhit een scheutje olie in een tagine of stoofpan en bak hierin de stukken konijn rondom goudbruin. Voeg ui, tomaat, koriander, peper en zout en ras el hanout toe. Bak even mee. Voeg een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan in 1 ½ uur gaar stoven. Voeg tussentijds een scheutje water toe als er te weinig stoofvocht is. Stoom de pruimen in 10 minuten zacht. Verdeel de konijn met wat stoofvocht over een schaal en verdeel de pruimen erover.

4 - 6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zahra el Mansouri, in Melk & Dadels : 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders / ROSE stories

Geen opmerkingen: