maandag 20 december 2021

Bouza met pistachenootjes (Tunesië)

BOUZA MET PISTACHENOOTJES

150 gram pistachenootjes, gedopt
1 blikje gecondenseerde melk
3 eetlepels maïzena
pijnboompitten (om mee te garneren)
amandelmeel (om mee te garneren)
hazelnoten (om mee te garneren)


Rooster de gedopte en ontvliesde pistachenootjes 3 tot 5 minuten onder de grill van de oven. Ze moeten mooi groen blijven. Maal ze fijn tot een pasta.
Doe er de gecondenseerde melk bij en drie keer het volume van de melk aan water.
Voeg 3 eetlepels maïzena aan het mengsel toe. Maal opnieuw op de hoogste snelheid.
Doe de bouza in een pannetje en laat de drank al roerend koken tot hij dikker begint te worden.
Verdeel de bouza over mooie glazen.
Versier de glazen met een geometrisch patroon van gemalen pistachenootjes, pijnboompitten en amandelmeel. Dien de bouza warm op.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Tunesië
gerechtsoort : drank

bron : Tunesië : Verrukkelijke Mediterrane keuken / Fabien Bellahsen en Daniel Rouche

Geen opmerkingen: