maandag 20 december 2021

Farka met mango (Tunesië)

FARKA MET MANGO (ONTBIJTCOUSCOUS MET MANGO-CITRUSSALADE)

Deze ontbijtgranen uit Tunesië vormen een prima dessert! Dit recept bevat geen suiker omdat de dadels al heel zoet zijn en er voor een gezonde maaltijd een fruitsalade bij wordt geserveerd.

120 gram ontpitte dadels
225 gram couscous
325 milliliter water
30 milliliter olijfolie
100 gram gehakte geroosterde noten: amandelen, pistachenoten, walnoten, pijnboompitten
25 gram boter
1 grote, rijpe mango
½ kleine citroen
½ kleine sinaasappel
140 milliliter melk
honing

Snijd de dadels in stukjes en doe ze met de couscous in een kom. Breng in een pan het water met de olie aan de kook en schenk het over de couscous. Roer goed. Dek dan de kom af en laat hem 10 minuten staan.
Haal de couscous met een vork los. Voeg de noten en de boter toe en meng alles goed. Laat het mengsel iets afkoelen. Doe het in een ovenvaste schaal en dek het af met aluminiumfolie. Zet de schaal in een op 180°C voorverwarmde oven en bak het gerecht 15 minuten, tot het goed heet is.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees in reepjes en doe ze in een kom. Pers de citroen en de sinaasappel uit en meng het sap door de mango. Verwarm de melk en schep de couscous in kommen. Serveer hem met de mangosalade en geef er een kan warme melk en honing bij.
Heerlijk met een glas versgeperst sinaasappelsap.

4 personen

gebied : Tunesië
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick

Geen opmerkingen: