maandag 20 december 2021

Montecaos (Tunesië)

MONTECAOS

100 gram tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
50 gram poedersuiker
125 gram boter, gesmolten
gemalen kaneel om te garneren


Verwarm de oven voor op 150°C. Meng meel, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en vermeng alles goed met uw handen terwijl u het deeg aandrukt, totdat er een homogene pasta ontstaat. Bestuif een bakblik met wat meel. Trek kleine stukjes van het deeg, zo groot als een walnoot, rol ze tot een balletje en druk ze een beetje plat. Leg ze op het bakblik met een tussenruimte van 2 centimeter. Strooi wat kaneel op elke montecao en laat ze 15 tot 20 minuten bakken.
Als de montecaos gaar zijn, zijn ze licht gebarsten aan de bovenkant. Ze mogen niet kleuren.

4 personen

gebied : Tunesië
gerechtsoort : gebak

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz

Geen opmerkingen: